" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Mustafakemalpaşa’da ilk kez düzenlenen Gastronomi yarışmasının jüri üyeliğini ise Bursa İl Kültür Müdürü Ahmet Gedik, Mustafakemalpaşa MYO Öğretim Görevlisi Saadet Dilek Yıldız, BESOB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Vatansever, Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Şefi Murat Şengül ve Mustafakemalpaşa Aşçılar Odası Başkanı Erol Aslan yaptı.
Çorba, ana yemek ve tatlılar olmak üzere ilçenin yöresel yemeklerinin yer aldığı 3 ayrı kategoride hünerlerini sergileyen amatör aşçılar jüri karşısına çıktı. Jüri huzuruna çıkan yerel şefler yemeğin lezzeti, sunumu ve görünüşü gibi değerlendirmelere tabi tutuldu.
Yarışmada Mustafakemalpaşa yöresinin lezzetleri Çorbalar kategorisinde Kelle Paça, Tarhana, Oğmaç, Sütlü Çorba, Düğün Çorbası, Ana Yemek kategorisinde Ciğer Sarma, Etli Erik Aşı, Yaprak Sarması, Etli Kuru Fasulye, Papara, Keşkek, Mantı, Hamur Bamyası, Erişte, Tatlı kategorisinde Sütlü Kabak Tatlısı, İncir Dolma Tatlısı ve Höşmerim yer aldı.
Yarışmacıların hazırladığı birbirinden lezzetli yöresel yiyeceklerin tadına bakan jüri üyeleri sunumların ardından puanlama yaptı. 3 kategoride düzenlenen yarışmada Nurdan Günhan, Bahise Hız ve Hanife Beki birinci oldu.
Belediye Başkanı Mehmet Kanar: "Yöresel Ürünler Tanıtım Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Gastronomi Yarışmasının amacının mümbit toprakları, tarım ve hayvancılık ürünleriyle Bursa'nın incisi haline gelen Mustafakemalpaşamızı tanıtmaktır" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi