Slovenya, Romanya ve İspanya’dan toplam 6 okul ile Bursa’dan 8 okulun ortaklığıyla toplam 135 öğrenciden oluşan projede sona gelindi. Kültürel farkındalık, dijital yeterlilik, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanma ve fiziksel hareketin arttırılmasına yönelik çok çeşitli etkinlikleri içeriyor. Ortak olan her okulun iş birliği yaparak kültürel mirasımızı tanıtmaya yönelik hazırladıkları dijital kitaba; Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Suuçtu Şelalesi’ne gezi düzenleyerek tanıtıcı video çekimi ile katkıda bulundular. Sağlıklı hayat alışkanlıkları kazanmaya yönelik temel egzersiz hareketleri içeren videolar hazırlayarak diğer öğrencileri de egzersiz yapmaya teşvik ettiler.
Ayrıca proje logosunun ve kültürel mirasla ilgili kelimelerle hazırlanan akrostiş çalışmasının yer aldığı bir tasarım yapılarak bayrak haline getirildi. Yabancı ortakların da okullarında sergilediği bayrak çok ilgi gördü. Ayrıca Avrupa ülkeleriyle ortak olan kelimelerin araştırılmasıyla hazırlanan “Have we met before?”adlı çizgi roman öğrencilerin projede en keyif aldıkları ürün oldu.
Çiğdem Kahveci Köstereli; “ bu projede kültürel mirasımızın keşfedilmesi ve tanıtılması, gençlerin dijital yaşamlarının sağlıklarına etkisini araştırma, çözümler bulma, öğrencilerin dijital becerilerini eğitim amaçlı geliştirme ve sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etme gibi çok çeşitli amaçlara odaklandık. Öğrenciler bu amaçlar doğrultusunda iş birliği yaparak dijital kitaplar oluşturma, dijital oyunlar oynama gibi birçok etkinlikler yaptı. Okulumuz öğrencilerinin alanı olması sebebiyle özellikle sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaya yönelik yapılan etkinlikler öğrencilerimizin okula uyum ve motivasyonlarının artmasına katkıda bulundu.” şeklinde açıklamalar yaptı. Ayrıca öğrencilerin yabancı ortaklarla iletişimde bulunmalarının hem İngilizcelerinin gelişmesine katkıda bulunduğunu hem de özgüvenlerinin arttığını ifade etttiklerini de belirtti.