DOLAR 8,7086
EURO 10,4073
ALTIN 497,554
BIST 1410,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32°C
Sağanak Yağışlı

Balık cep yakıyor: Çinekop 75 lirayı gördü!

Sezona 40 lirayla başlayan çinekop 75 lirayı gördü

Balık cep yakıyor: Çinekop 75 lirayı gördü!

22.02.2021 - 11:22
A+
A-

Balık çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biri olan çinekop kar yağışıyla birlikte daha da lezzetlendi. Batı Karadeniz’de balıkçıların ağlarına takılan ve tezgahlarda yerini alan çinekopa vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Sezon başında 40 liradan satışa sunulan çinekopun, yeniden başlayan av sezonuna rağmen fiyatı 75 liraya kadar yükseldi.

“Sezona 40 lirayla başlayan çinekop 75 lirayı gördü”

Sezona göre fiyatların yüksek seyrettiğini belirten balıkçı Tuncay Kılıç, “Şu anda çinekop fiyatları sezona göre yüksek. Havaların kötü gitmesi balığın da çok yoğun olmaması etikete bakıldığı zaman yüksek oluyor. Sezon başında çinekopun fiyatları 40 liraydı. Şimdi ise fiyatı 75 ila 80 lira arasında değişiyor. Sarıkanatın fiyatı 100 lira. Bizimle alakalı bir şey değil. Çinekop tabiî ki tercih edilen bir balık türü. Balığı bilenler biliyor. Çinekopun lezzeti başka bir balık. Bilen alıyor çinekopu herkes istemiyor” dedi.

“Ustasından Karadeniz usulü çırpma çinekop tarifi”

Çinekopun lezzetini koruması için Karadeniz usulü çırpma yöntemiyle pişirilmesi gerektiğine değinen balıkçı Tuncay Kılıç, “Karadeniz usulü çırpma ile çinekopun en güzeli nasıl olur, biz Karadenizliler çırpma deriz buğlama benzeri çok daha güzel olur. Seven var sevmeyen var. Ama normalde mısır unu ile kızartıp yenebilir. Sarıkanat gibi ızgara olur. Çok güzel ızgarası olur. Çırpma normal sulu bir şekilde yapılır. Çok az hatta yarım bardak su ile bir iki diş sarımsak maydanoz ve ürünü ateşten indirdikten sonra da limonu sıkıp öyle yiyoruz yani. Her balık için temizlemek çok önemli. Normal bir şekilde temizlendikten sonra çinekopun içindeki kanı da almak gerekiyor. Bıçakla çizip içindeki kanı almak gerekiyor. Bu şekilde pişirince tadı güzel olur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
1
Merhaba;
Mesaj göndermek için alttaki butona tıklayınız.