Paşada | Mustafakemalpaşa' nın Haber Sitesi

Bursa, Osmanlı Mirasına Sahip Çıkıyor

Osmanlı Saray mutfağının en gözde tatlılarından biri olan süt helvası, Bursa’da orijinal haliyle sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini koruyor.

Bursa, Osmanlı Mirasına Sahip Çıkıyor
13 Şubat 2019 - 11:22

Yaptığı yemeklere yeni bir tarz getirmeyi hedefleyen şef Emir Topuk, 120 yıllık tarihe sahip süt helvasını bal kabaklarında pişirip müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor.

Anadolu mutfağındaki tatlıların başında gelen helvalar, özel günlerde asırlardır pişirilmeye devam ediyor. Yaklaşık 120 yıl önce Osmanlı Mutfağı’na giren süt helvası, o dönemde sarayda en çok tercih edilen tatlı haline geldi. Zaman içinde Anadolu’ya yayılan süt helvası, gün geçtikçe unutuldu.

Özellikle Bursa’daki esnaf lokantaları süt helvasını menülerinden hiçbir zaman çıkarmadı. Günümüzde yalnızca Bursa’da yapılan süt helvası, maliyetinin de düşük olması sebebiyle esnaf lokantalarında en çok tercih edilen tatlı haline geldi.

Bursa’daki yemek kültüründe öğle saatlerinde tüketilen süt helvası, saat 14.00’dan sonra tüm lokantalarda tükeniyor ve gün içerisinde bir daha yapılmıyor.

ÖĞLEN SAATLERİNDE TÜKENİYOR

Yaptığı yemeklere yeni bir tarz getirmeyi hedefleyen şef Emir Topuk (26), 120 yıllık tarihe sahip süt helvasını dev kabakların içinde pişirip müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor. Bursa’nın süt helvasını günümüze kadar taşıdığını belirten Topuk, “120 yıldan beri Bursa’daki esnaf lokantaları her gün aynı helvayı pişirmiş. Bu helva da ‘süt helvası’. Öğlen 14.00’dan sonra canınız süt helvası çekse de hiçbir lokantada bulamıyorsunuz. Süt helvası sadece öğlen ulaşılabilen bir tatlı” dedi.

Kaynak: Bursadabugün

REKLAM ALANI 3

(728x90px)

© 2019 - Pasada.com.tr | Mustafakemalpaşa Haberleri. Tüm hakları saklıdır. | Haber içerikleri izinsiz kopyalanamaz.

1
Merhaba;
Mesaj göndermek için alttaki simgeyi tıklayınız.
Powered by