Osmangazi'ye bağlı Alemdar Mahallesinde yaşayan 43 yaşındaki davul ustası,
Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen davul siparişlerini evinde sıfırdan oluşturuyor. Ramazan davullarını yaparken eski usule uygun olmasına da büyük önem veren Bülent Arpat, en iyi tonu vermesi için kasnak malzemesinin ceviz ağacından olmasına dikkat ediyor.
Davul yapımına yıllar önce bir hobi olarak başladığını belirten Arpat, zamanla talep gördüğünü ve günümüzde siparişlere yetişemez olduğunu söyledi.
YAPIMI 2 GÜN SÜRÜYOR
Bir davulun sıfırdan yapımının yaklaşık 2 gün sürdüğünü ifade eden Davul ustası Bülent Arpat, "Bütün işçiliğini ben yapıyorum. Kasnağından ipine kadar tüm malzemesini özenle seçiyorum. Her ağaç aynı sesi sağlamaz o yüzden davulun kasnağı ya ceviz ya kayın olmalıdır. Fiyatlar 250 ila 500 lira arasında değişiklik gösteriyor. İnsanımız geleneğine sahip çıkıyor. Farklı şehirlerden de sipariş alıyorum. Ülkemin her yerine davul gönderiyorum. Ramazan hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladım. Son siparişlerimi hazırlıyorum" diye konuştu. (Kaynak: Bursadabugün)
Editör: Haber Merkezi