Dünya bor rezervlerinin %73’üne sahip olan Türkiye, bu stratejik kaynağını üretime dönüştürmek için Kestelek’te büyük bir projeye imza atıyor.

AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Turgut tarafından yakından takip ettiği projede, 5,5 milyon tonluk bor cevherinin ekonomiye kazandırılması hedeflenen yatırımın inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Kurallara Uymayan Cepten Yiyor! Kurallara Uymayan Cepten Yiyor!

Yıllık 1 milyon ton tüvenan cevher üretimi hedeflenen projede yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırım yapılacak ve 70 ila 80 kişiye istihdam sağlanacak. Aynı zamanda çevresel altyapı kapsamında Orhaneli Çayı’nın güzergâhı değiştirilecek ve 2,8 kilometrelik derivasyon kanalı inşa edilecek.

Bugün yapılan ziyarete AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Turgut, MHP İlçe Başkanı Suat Buldu, Belediye Meclis Üyesi Arif Kamil Özen, AK Parti Mali ve İdari İşler Başkanı Mustafa Yaşar, Yönetim Kurulu Üyesi Davut Tosun, Camandar Muhtarı Nurettin Bayram, Kestelek Muhtarı Kemal Doğru, Döllük Muhtarı Hasan Karaduman, İşletme Müdürü Asım Yaşaroğlu ve alt yüklenici firma yetkilisi Zeynel Dalgıç katıldı.

Ziyaret esnasında bir açıklama yapan Başkan Turgut ''Bu büyük yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başta AK Parti Bursa İl Başkanımız Sn. Davut Gürkan’a, mevcut AK Parti Bursa Milletvekillerimize, önceki dönem Bursa Milletvekilimiz Sn. Mustafa Esgin’e ve önceki dönem AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanımız Sn. Murat Halaçoğlu’na sürece verdikleri kıymetli katkılar için şükranlarımızı sunuyoruz.Kestelek bor madeniyle artık sadece maden değil, geleceğimizi de çıkarıyoruz.Mustafakemalpaşa’mız büyüyor, Türkiye Yüzyılı kararlılıkla yükseliyor'' ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2025 04 29 At 17.59.09Whatsapp Image 2025 04 29 At 17.59.09 (1)