22 Nisan tarihli Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından yayınlanan genelge ile Ramazan ayı içerisinde yapılacak pide satışları ile ilgili düzenlemeler paylaşıldı. İlgili genelgede şöyle denildi;
Korona virüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın Valiliklerimize gönderdiği genelde doğrultusunda “İftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacaktır” ifadesine yer verilmiştir.
Bir başka ifade ile pide (yumurtalı, susamlı, içli ve katkılı vb.) ve ekmek üretiminin iftardan 2 saat önce sadece üretimi sonlandırılacak, satış yapılabilecektir.
Ayrıca iftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edecektir.
Buna ek olarak “sokağa çıkma kısıtlaması” süresince ekmek dağıtımları fırınlarımızın sorumlu oldukları bölgelerde yapılacaktır.
Bilgi edinilmesini ve gereğini önemle rica ederim.
Editör: Haber Merkezi