2 Nisan tüm dünyada
otizm konusunda farkındalık yaratmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildi. Her yıl özel aktivitelerle gerçekleşen "Otizm Farkındalık Günü" kapsamında ibn-i Sina Özel Eğitim ve Uygulama ve Meslek Okulu'da Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı olan çocuklar adına toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenledi.
31 Mart Perşembe günü saat 21:00'de Prof. Dr. Bengi Semerci (Çocuk, Ergen ve Yetişkin Psikiyatrist) ile İbn-i Sina Özel Eğitim ve Uygulama ve Meslek Okulu resmi instagram hesabından (@ozelegitimibnisina) özel eğitim öğretmeni Halime Başaran'ın moderatörlüğünde otizm spektrum bozukluğu konulu canlı yayın yapıldı. Yayında otizm ile ilgili cevabı merak edilen sorular yanıtlandı.
01 Nisan günü saat 10:00'da kutlama programı yapıldı. Program kapsamında ana konusu Orff Shulwerk yaklaşımlı müzik ile resim ve heykel olan, çocuk ve ailelerin yanı sıra farklı gelişenlere katkılar sunan toplumsal faydayı önemseyen bilim ve sanat eksenli bir kurum olan Domino Sanat Atölyesi'nin eğitimcileri Hafize Türk Öngüç (yaratıcı resim ve heykel öğretmeni), Doç Dr. Fulya Düvenci Karakoç (yakınçağ tarihçisi ve eğitimci) ve Nilay Beceren (Orff Shulwerk eğitmeni) gönüllü olarak çeşitli etkinliklere katılım sağladılar.
Domido sanat etkinliklerinin ardından program İbn-i Sina Özel Eğitim ve Uygulama ve Meslek Okulu Müdürü Ahmet Dirsek'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Program sonunda okul müdürü Ahmet Dirsek'in liderliğinde organize edilen "Bahara Hoş Geldin Defilesi" ile otizmli öğrenciler hazırlanan rengarenk kostümleri podyumda sergilediler.
Editör: Haber Merkezi