Kaynakların etkin ve verimli kullanılması adına çalışmalar yürüten Karacabey Belediyesi, bu noktada önemli tasarruflar elde etmeye devam ediyor.
Karacabey Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalar ile kendi imkânlarını fiziksel ve teknik olarak geliştirerek, ilçede gerçekleştirdiği çalışmaların büyük çoğunluğunu kendi imkânları dâhilinde hayata geçiriyor.
Müdürlük, kendi bünyesinde kurduğu ekiplerle Marangoz Atölyesi, Kaynak Atölyesi ve Oyun Grupları Geri Dönüşüm Sahaları ile park bahçelerde kullanılan ekipmanların bakım tamir ve onarımını yine kendi bünyesinde yaparak, ekstra maliyetleri ortadan kaldırmış oldu.
Elindeki personelden en çok verim almayı amaçlayan organizasyon sayesinde belediye, saha çalışmalarından proje modellemelerine kadar tüm hizmetler kendi iç bünyesinde sonuca ulaştırılıyor.
Proje bedelleri belediyenin kasasında kaldı
Belediyenin teknik ofisinde kurulan üretim prosesi sayesinde, peyzaj mimarı ve ziraat mühendisi tarafından hazırlanan peyzaj tasarım ve sulama projeleri ile dışarıya hiçbir bedel ödenmeden çok sayıda önemli park ve peyzaj projesi hazırlanıp 3 boyutlu hale getirildi. Bu projelerde kullanılacak sulama projelerinin de belediye bünyesinde hazırlanmasından dolayı her iki tipteki projeler için ödenmesi gereken ciddi miktarlar belediyenin kasasında kaldı.
Bu kapsamda, Karacabey sınırları içerisinde hasar gören oyun gruplarından, kamelya, bank, piknik masaları, spor aletleri gibi ekipmanlar bu kurulan atölyeler sayesinde geri dönüşüme tabi tutularak sıfır görünüme kavuşturuluyor ve yeniden hizmete sunulması sağlanıyor. Bu sayede belediye bütçesinde ekstra masraflara neden olmuyor.
Bitkileri artık kendimiz üretiyoruz
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan gerçekleştirdiği ziyarette, Atatürk Kültür Park yanında bulunan 19.500 metrekarelik alanda kurulu Park Bahçeler Müdürlüğü tesislerini inceledi.
Park Bahçeler Müdürü Aybars Tunalı’dan çalışmalar, üretim ve süren tadilat çalışması hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Ali Özkan, çalışmaları yerinde denetledi.
Ali Özkan yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz hem zamandan tasarruf etmek hem de maliyetleri düşürmek adına yaptığı çalışmalarla, ilçemiz park ve bahçelerine uygulanan bitkilerin üretimine de ağırlık verdi. Ve bugün geldiğimiz noktada, özellikle bitki konusunda %80’lere varan bir kapasite ile ihtiyaçlarımıza kendimiz cevap verebiliyoruz. Ekiplerimizin bu özverili çalışması ile çok yakında ürettiği bitkileri dışarıya da satabilen konuma geleceğiz ve tasarruf etmenin yanı sıra kara geçmiş olacağız’’ dedi.
Personelle de görüştü
Özkan ayrıca, “Müdürlüğümüzün ihtiyacı olan kepçe, kamyon, mini ekskavatör kazıcı, silindir, proje çizim teknik ekipmanları, saha biçim ekipmanlarının teminiyle yapılan işlerde, malzeme kullanımı için hizmet alımı zaruri durumlar dışında sıfırlanmış hizmetlerin hızında ve maliyetlerde de tasarrufa gidildi” dedi.
Teknik ekiple birlikte üretim yapılan depo ve seraları da inceleyen Özkan, personelle sohbet ederek onlardan çalışmaları hakkında bilgi almayı da ihmal etmedi.
Peyzaj çalışmalarında kullanıldı
Öte yandan, ziyarette yapılan açıklamada Karacabey Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bakanlık ve büyükşehir ile gerçekleştirilen ortak çalışmalar neticesinde; 11 bin fidan, 35 bin adet lale soğanı, 1 milyon 200 bin çiçek, 56 bin çalı grubu bitkisinin bedelsiz alınarak, ilçedeki peyzaj çalışmalarında kullanıldığı belirtildi.
Ayrıca Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından kurulan üretim amaçlı seralarda da 140 bin 158 adet çalı grubu ile 15 bin çiçekli bitkinin üretimi yapılarak tasarruf sağlandığı kaydedildi. Kaynak: Bursadabugün