Ankara Üniversitesi Antropoloji-Paleontoloji Profesörü Dr. Berna Alpagut’un 1983 yılında başlatmış olduğu
Mustafakemalpaşa Paşalar Kazısı, Anadolu’nun 15 milyon yıllık tarihine ışık tutmaya devam ediyor.
Kazı çalışmaları sırasında bulunan ve Paşalar’a özgü bir fil türü olan ve (Gomphotherium Pasalerensis) adı verilen
15 milyon yaşındaki fil, 1-5 Temmuz 2019 tarihleri arasında, 4004 TÜBİTAK Projesi kapsamında, hatıra tabağına dönüştürülecek.
Yürütücülüğünü Elif Akpınar, Uzmanlığını Doç. Dr. Filiz Gültekin, Arş. Gör. Sevda Gülşah Yıldırım ve Sınıf Öğretmeni Kübra Kuzu Jafari’nin yaptığı “Doğal Mirasımızdan Evrensel Değerlere” adlı Proje, Bursa Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Esenyurt Bilim ve Sanat Merkezi adına Mustafakemalpaşa Paşalar Mahallesinde 01-05 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 30 Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni, proje kapsamında bugün eğitimlere başlanıldı. Eğitime 4 gün boyunca da devam edecektir.
Projenin açılışı, bugün itibariyle Hande Otel’de gerçekleştirildi.
Projenin ilk iki gününde, Uludağ Üniversitesi Akademisyenleri ile Değer Eğitimi çalışmaları yürütülecek; 3. Gün Paşalar Kazı alanında, teorik ve uygulamalı olarak Fosille Tanışma Etkinliği yapılacak; Geriye kalan son iki günde, kazı buluntuları ve değer eğitimlerinden hareketle bilimsel, sanatsal, teknolojik ve endüstriyel etkinlikler gerçekleştirilecektir. Etkinlikler sonunda ortaya çıkan “Paşalar Fili Hatıra Tabakları” kazı alanının bağlı bulunduğu İl ve İlçe Belediyelerine hediye edilerek Paşalar Fili’nin Bursa’nın simgeleri arasında yer alması konusu gündeme getirilecektir.
Haber videosu için resme tıklayınız
Paleoart 3d Çalışma Tamer Barış'a Aittir
Editör: Haber Merkezi