2. Amatör'de Zirve Değişmedi 2. Amatör'de Zirve Değişmedi

36-68 aylık çocuklar; bu kreş ve anaokullarında aldıkları eğitimle anne ve babalarından ayrı kalmaya alışır, özgürlük ve bağımsızlık duygusu ile birlikte, kendine olan güveni gelişir, kendi işini kendi yapar ve olumlu anlamda sosyalleşir. Böylece ilkokula daha donanımlı, daha özgüveni yüksek bireyler olarak başlamış olurlar. Unutulmasın ki; insan beyninin gelişiminin %70’i bu dönemde tamamlanır.

Türkiye’de okul öncesi eğitime erişimin arttırılması politikaları Milli Eğitim Bakanlığının öncelikleri arasında olsa da henüz hedeflenen düzeye ulaşılmış değil. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) yaptığı geniş kapsamlı “Küresel Eğitim Araştırması adlı raporuna göre, Türkiye 76 ülke arasında 41’inci sırada yer alıyor.

OECD’nin 2023 “ Bir Bakışta Eğitim” raporuna göre ise, ülkemizdeki 3-5 yaş aralığındaki çocukların okullaşma oranı %41…OECD ülkelerinin ortalaması ise %83… Özetle, daha yapılacak çok işimiz var. Fakat sevindirici olan şu ki; ulusça bu geç kalmışlığın farkındayız. Bu yolda son dönemlerde erken çocukluk eğitiminin zorunlu olması yolunda ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen illerden biri de Bursa… İlçemizde de güzel çalışmalar yapılıyor. Bugün Mustafakemalpaşa’da örgün eğitim bünyesinde açılan anasınıflarından ayrı olarak, onuncu anaokulunun açılıyor olması bu yüzden çok anlamlı ve önemli… Şimdi haberimize geçebiliriz.

2023-2024 eğitim-öğretim yılına girerken ilçemizde yeni bir Anaokulu açıldı. Adı: Özel Papatya Akademi Anaokulu Adresi: Tatkavaklı Mahallesi Çamlık Sokak No: 14-16 Mustafakemalpaşa. Okulun kurucusu, yöneticisi ve aynı zamanda öğretmeni olan iki eğitimci ve girişimci genç kadın: Şüheda UYSAL ve Fatmanur SEZER. Kendilerini bu cesur kararlarından ötürü kutluyor, başarılar diliyoruz.

İnanıyoruz ki; bu işin eğitimini almış, dört yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlamış, teorik alandaki bilgilerini staj döneminde uygulama fırsatı bulmuş, bununla da yetinmeyerek mezuniyetlerinin hemen ardından, bazı resmi ve özel eğitim kurumlarında çalışarak kendilerini daha da geliştirmişlerdir. Ayrıca kendi alanlarında aldıkları sertifikalar, bu mesleğe ne denli gönül verdiklerinin bir göstergesidir. İşte onlardan bazıları:

Fatmanur öğretmenin sertifikaları: Çocuk psikolojisi, oyun terapisi, disleksi, montessori, özel eğitim, çocuk değerlendirme testleri, mental matematik vb.

Şüheda öğretmenin sertifikaları: Hızlı okuma, mental matematik, montessori, çoklu zekâ testleri, disleksi, Wscr, Stanford binet, üstün zekâ ve yetenekler vb.

Editör: Haber Merkezi