Derneğin Geçici Yönetim Kurulu, Başkan Hüseyin Tankız liderliğinde ilk resmi ziyaretini Kaymakam Mehmet Okur’a gerçekleştirdi.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyarette, PAŞAKUT’un kuruluş amacı, planlanan faaliyetler ve geleceğe yönelik projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Hüseyin Tankız, derneğin yalnızca doğal afetlerde değil; yangın, trafik kazası, kayıp vakaları gibi acil durumlarda da ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışarak insan ve hayvan hayatını kurtarmayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, deprem öncesi bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri, deprem anında arama-kurtarma çalışmaları ve sonrasında sosyal destek hizmetleri sunacaklarını belirtti.

Kaymakam Mehmet Okur ise Mustafakemalpaşa’nın deprem riski yüksek bir bölgede yer aldığına dikkat çekerek, PAŞAKUT’un ilçede farkındalık oluşturacağını ve arama-kurtarma çalışmalarına önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Kaymakam Okur, derneğin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ederek başarılar diledi.

Whatsapp Image 2025 02 27 At 16.09.58

Başkan Erdem'in 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı Başkan Erdem'in 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

PAŞAKUT Geçici Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Hüseyin Tankız,Ömürlü Akbaş,Öner Bulut,Recep Çetin,İlkemir Ay,Hüseyin Kınay,Naci Aytiş,Hayrettin Aydın,Çiğdem Önal,Kaan Sürgit

Dernek yetkilileri, önümüzdeki günlerde Belediye Başkanı ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret edeceklerini duyurdu. Ayrıca, arama kurtarma eğitimlerine katılmak isteyen gönüllülerin başvurularını almaya başladıklarını belirttiler.

PAŞAKUT’un, Mustafakemalpaşa ve çevresinde arama-kurtarma çalışmalarına katkı sunarak afetlere karşı bilinçli bir toplum oluşturma hedefiyle çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.