MUSTAFAKEMALPAŞA

Rani Mobilya'dan Dev Yatırım

Sağladığı istihdam olarak Mustafakemalpaşa’nın en büyük yerel işletmesi olan Rani Mobilya’nın Organize Sanayi Sitesi’nde hayata geçireceği yeni fabrikada hafriyat çalışmaları başladı.

Abone Ol

Modüler mobilya bileşenleri üretiminde Türkiye'nin önde gelen firmaları  arasına giren Rani Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika açmaya hazırlanıyor.
İnşaat için gereken hazırlıkların tamamlanmasının ardından firma Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 bin metrekare alanda hizmet verecek.
6 yıl önce 1200 metre kare alanda modüler mobilya üretimine 22 personel ile başlayan Rani Mobilya, kısa süre içinde e-ticaret alanında katettiği yolla önemli bir büyüme hacmi yakaladı.
Her geçen sene üretim kapasitesi ve ürün çeşidi artışı nedeniyle daha geniş bir çalışma alanı ihtiyacı doğduğunu belirten Rani Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika ile bu soruna kalıcı çözüm bulacaklarını belirtti.
Mustafakemalpaşa’nın geniş tarım alanlarına sahip olduğunu belirten Çalışkan, ticareti alan olarak ise ilçenin böyle bir şansının olmadığı belirtti.
Yıllardır yaptıkları işe uygun olan bir yer arayışında olduklarını belirten Çalışkan, bir taraftan üretmeye çalışırken, diğer tarafta önümüze çıkan küçük engeller ile uğraşmak zorunda kaldık, ama bu küçük zorlukların bizim hevesimizi, üretme şevkimizi kırmasına izin vermedik dedi.


İlçe Ekonomisine Önemli Katkı
''Başladığımız yer ile şuan bulunduğumuz nokta arasında  önemli bir fark var, 22 kişi ile başladığımız kadromuz şuan Mustafakemalpaşa’da 120 kişi, Kocaeli’de bulunan merkezimizle beraber 160 kişiyi buluyor. Aynı zamanda ilçede birlikte yol yürüdüğümüz işletmelerle birlikte bu sayı 200’ü geçiyor. Mustafakemalpaşa patentli bir firmanın bu istihdamı sağlaması ilçe için çok önemli. Yaklaşık 1 yıl içinde açmayı plandığımız fabrika ile bu sayıyı daha da yukarıya çıkaracağız.

Üretimin artması şart

Rani Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ülke olarak daha fazla üretmeye ihtiyacımız var, dünyaya açılmak her işletme için hayal olmaktan çıkmalı. Biz üreticiler olarak desteğe ihtiyacımız, bu hem ülke genelinde, hemde yerelde olmalı. En büyük sıkıntı eleman ihtiyacı, bunu aşmak için ilçe bazında hayata geçirdiğimiz Mobilya Bölümü Öğrencilerine Destek Projesi çok önemsediğimiz bir proje'' ifadelerini kullandı.