Dünyanın en eski ve hayati mesleklerinden biri olan ve birkaç yıl öncesine kadar unutulmaya yüz tutan değirmencilik, doğal beslenmenin önemi ile birlikte yeniden gözde meslekler arasına girdi.
Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Söğütalan Mahallesinde, yaklaşık 350 yıllık geçmişi olan Taş Değirmenin 1980’li yıllardan buyana, atıl halde bulunan ve 2009 yılından bu yana değirmencilik yapan Halil AYAR, 2013 yılanda bakım ve onarımını yaptırdıktan sonra aktif hale getirerek işletmeye açtığı değirmeni 6 yıldır, taş değirmencilik mesleğini yapmaya çalışıyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti;
Aslında insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu ancak gelişen teknoloji ile birlikte kurulan büyük fabrikalar nedeniyle unutulmak üzereyken, yeniden hatırlatmak istediğini belirtti. Ailesi ile birlikte değirmende işlediği Doğal Ata Tohumu olan Kara Kılçık, Sarmaşık ve Siyes Buğdaylarından elde ettiği Un ile Ekmek, Erişte, Kuskus, Tarhana, Ekmeklik Un, gibi ürettiği ürünleri de sağlıklı bir şekilde tüketiciye ekonomik bir fiyata satıyoruz dedi.
Haber - Görüntü: Hayrettin GÖK
Fotoğraf: Öykü MAYİL