Uluabat Tarihi Süt Kalesi
Bursa’da Roma döneminde lohusa bir kadının kucağında bebekle öldürüldükten sonra gömüldüğü Süt Kalesi’nin taşlarından sadece cuma günleri damlayan anne sütü görenleri hayrete düşürüyor.
‘’Süt Kalesi'nden süt aktığı söylentisine inanmayın.’’
Uluabat Köyü'nde bulunan tarihi Süt Kalesi kalıntılarından, cuma günleri süt aktığı, bu sütün ise başta konuşma zorluğu çekenler olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söylentisi, Köy Muhtarı Şevket Aşnı tarafından yalanlandı.
Karacabey'e 20 kilometre mesafede bulunan Uluabat Köyü'nde bulunan tarihi Süt Kalesi'nden, cuma günleri akan sütün aralarında konuşma zorluğu çekenlerinde bulunduğu bir çok hastalığa deva oluyor söylentisi, köye insanların akın etmesine neden oldu. Köy muhtarı Şevket Aşnı, "Köyümüze oldukça fazla yağmur yağar. Her yağıştan sonra, Süt Kalesi'nin kalıntılarından kireçli su damlıyor. İnsanlar bunu, sağlığa faydalı süt olarak kabul ediyor. Bu söylenti kısa sürede yayıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından köyümüze gelen kişiler, cuma günleri kalede sızıntı halinde akan kireçli suyu, süt niyetiyle bardağa koyup, şifa arıyorlar. Böyle bir olay yok. " dedi.
Sağlık Müdürlüğü'nden bu konuda inceleme yapıp resmi açıklamada bulunmasını da istediklerini ifade eden Muhtar Şevket Aşnı, "Tahlil yapılması için bir bardak su istendi. Ancak zaman zaman damla şeklinde gelen su ile bir bardağı doldurmak zor olduğu için tahlilden vazgeçtik" diye konuştu.
Süt Kalesi'nin Roma döneminde lohusa bir kadının kucağında bebekle öldürüldükten sonra gömüldüğü kale olduğu ve taşlarından sadece cuma günleri süt aktığına inanılıyor.
Haber videosu için resme tıklayınız
Bunlar da ilginizi çekebilir