Turgut sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, hibe edilen temizlik araçlarının piyasa değeriyle ilgili ciddi farklar olduğunu belirtti.

Halkçı Liseliler Örgütü’nden 8 Mart Kutlaması Halkçı Liseliler Örgütü’nden 8 Mart Kutlaması

Turgut, söz konusu şirketin yatırım karşılığında aldığı 62,5 dönümlük sanayi arsasına belirlenen süre içinde yatırım yapılmadığı için, sürenin uzatılması karşılığında belediyeye 57 milyon lira değerinde temizlik filosu hibe edilmesine karar verildiğini hatırlattı. Ancak, ilçeye gelen araçların incelenmesi sonucunda toplam piyasa değerinin 20 milyon lirayı geçmediğini ve araçların ikinci el olduğunu öne sürdü.

Başkan Turgut, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Milleti ve Meclisi yanıltma başarıları takdire şayan olan Belediye Başkanımızdan ve emeği geçenlerden aradaki 37 milyonluk farkın kapatılmasını bekliyor, ilçemize kazandırdıkları ikinci el temizlik araçları için teşekkürlerimizi iletiyoruz."

Turgut’un bu açıklamaları, ilçede büyük yankı uyandırırken, kamuoyunda hibe edilen araçların gerçek değeriyle ilgili tartışmalar başladı. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Şükrü Erdem’in nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.