MAYONEZ
Sağlıksız madde: Sodyum, şeker, koruyucu maddeler Mayonez, boş kalorili çeşnilerin en kötüleri arasında yer alır.ŞEKER
Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiye ettiği günlük şeker tüketim miktarı maksimum 25 gram. Ancak dünyanın birçok yerindeki insanlar bu oranın neredeyse 2 kat fazlasını tüketiyor. Beyaz şeker Tip 2 diyabet riskini artırıyor ve obeziteye yol açıyor.YANMIŞ ET
Kırmızı eti doğru pişirdiğiniz taktirde sağlıklı bir besin olacaktır. Yapılan araştırmalara göre çok pişmiş ette kanserojen maddeler açığa çıktığı ortaya kondu.YAPAY ÇİKOLATAYLA KAPLI YİYECEKLER
Yapay çikolatalar polisorbat denilen bir kimyasal içerir. Bu da sağlığımızı tehlikeye atar. Kesinlikle tüketilmemelidir.PLASTİK ŞİŞELİ SU
Plastik şişede bulunan BPA adlı kimyasalın yutulması, çeşitli hormonal değişiklere neden olabilir. Asla plastik şişeli sular tercih etmemelisiniz.ŞİŞELENMİŞ LİMONATA
Yüksek oranda şeker ve fruktozlu mısır şurubu içerirler. Ev yapımı doğal limonataları tüketmeniz tavsiye edilir.VEGGİE BURGER
Yapay aroma, disodyum inosit içerir ve kanserojen olan karamel rengi şüpheli bileşenlerle doludur. Doğallığından emin olmadığınız sebze burgerleri yemeyin.YUMUŞAK ŞEKERLER
Doymuş yağ, yapay tatlandırıcı ile doludur.ŞEKERSİZ ÇİKOLATA
Şaşırdınız değil mi? Sağlıklı olarak bildiğimiz şekersiz çikolatalar da yemememiz gerekenler listesinde yerini aldı. Şekersiz olsa da içinde sağlıksız malzemeler vardır.ESMER PİRİNÇ
İçinde arsenik adlı kimyasal bulunur. Diyet yapanların tercih ettiği esmer pirinç ne yazık ki bildiğimiz gibi değil, sağlıksız bir gıda...KAHVE KREMASI
Soya ve kanola yağı içermektedir.HAZIR SALATA SOSLARI
Yüksek fruktozlu mısır şurubu, soya fasulyesi yağı ile doludur salata sosları. Yediğiniz sağlıklı salatayı mahvederler...KRUVASAN
Bitkisel yağlar, margarinle dolu olan kruvasan kalp sağlığını ve kolesterolü olumsuz anlamda etkiler.FETTUCCİNE ALFREDO
Alfredo sosu krema, parmesan peyniri ve bol miktarda yağla yapılır, bunlar bir araya geldiğinde size zarar verir.SOĞAN HALKALARI
Derin bitkisel yağda kızartılan soğan halkaları patatesten kızartmasından bile daha zararlı. Doymuş yağ, şeker içeren soğan halkası tam bir zehir deposu...DONDURULMUŞ GIDALAR
Sodyum, koruyucu maddeler içerirler. Taze sebze ve meyveden şaşmayın.KATKI MADDELİ TURŞU
Polisorbat 80, sodyum benzoat içerirler. Kesinlikte tüketilmemesi önerilir. Bunun yerine ev yapımı doğal turşuları sofranıza getirin...GRANOLA BAR
Şeker, mısır şurubu, sorbitol, soya fasulyesi yağı, BHTBARBEKÜ SOS
Yüksek fruktozlu mısır şurubu içerirler.CHEESECAKE
Şeker ve sodyum oranı çok yüksektir. Krem peynir tek başına tüketildiğinde sağlıklıdır ancak yüksek oranda şeker, yağ ile birleşince zararlı maddeye dönüşür.MEYVELİ YOĞURT
Hazır meyveli yoğurtlarda şeker oranı yüksektir ve koruyucu katkı maddeleri bulunur.DONDURULMUŞ PİZZA
Sodyum, gıda katkı maddeleri içerir.MOZZARELLA ÇUBUKLARI
Mozzarella çubuklarında protein olmasına rağmen, bu popüler meze kızartıldığı için sağlıklı bir seçim değildir.PROTEİN BARLARI
Şeker ve yapay tatlandırıcı içerirler. Sağlıklı bir atıştırmalık değildir!DİYET DONDURMA
Katkı maddesi olan polisorbat 80 içerir. Bu madde dondurmaya kremsi kıvam verir ve bağımlılık etkisi yaratır.BEYAZ UNDAN YAPILMIŞ EKMEK
Azodikarbonamid gibi ağartıcı kimyasallarFAST FOOD
Elbette bu listenin olmazsa olmazı... Flatatlar ile dolu olan fast food yiyecekler kalp sağlığını olumsuz etkiler. Kanserli hücrelerin çoğalmasına neden olur.SOSİSLİ SANDVİÇ
Yüksek sodyum ve kanserojen içerikli nitrat seviyeleri yüksektir.ŞEKERLİ MISIR GEVREĞİ
Butillenmiş Hidroksitolüen (BHT),Butillenmiş Hidroksianisol (BHA),rafine edilmiş karbonhidrat, ilave şeker içermektedir.KIZARTMALAR
Vücutta iltihap oranını yükseltir. Yüksek ısıda pişen yiyecekler kanserojen etkiye sahip olabilirler. Bunun yerine fırınlanmış besinleri tercih edebilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi