"KIRMIZI ETİN DİĞER PROTEİN KAYNAKLARIYLA DEĞİŞTİRİLMESİ ERKEN ÖLÜM RİSKİNİ AZALTABİLİR"
Beslenme ve epidemiyoloji profesörü, Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Beslenme Anabilim Dalı Başkanı ve araştırmanın yazarı Dr. Frank Hu, "Veriler kırmızı etin, kümes hayvanları, balık, kuru yemiş, baklagiller, tam tahıllar ve hatta sebzeler gibi diğer protein kaynaklarıyla değiştirilmesinin erken ölüm riskini azaltabileceğini göstermektedir" dedi.
Hu, bulgulara göre, kırmızı et tüketimini arttırmanın yüksek ölüm riskiyle ilişkili olduğunu ve işlenmiş kırmızı eti fazla tüketen insanlar için riskin özellikle daha arttığını ifade etti.
Çalışmanın sonuçları BMJ (British Medical Journal) dergisinde yayımlandı.