Tekneci, "Ne zaman üretildi, ne zamandır o tezgahta kaldı bunların hiçbirini bilmiyoruz. Mikroorganizmanın üremesi için en uygun sıcaklık ortamları 30 ila 40 derece arasındadır. Yazın hava koşullarından ötürü bu sıcaklık sağlanacağından zehirlenmeler artacaktır.''
En çok tercih edilen gıdalardan biri de tavuk döner. Uzmanlar, sıcak altında bekleyen tavukta da hızla bakteri ürediğini belirtti. Tekneci, "-18 derecede muhafaza edilmez de normal sıcaklıklarda muhafaza edilirse yoğun bir şekilde mikrobiyal üreme meydana gelir. Tavuk yenildiği zaman oradaki mikroorganizmaları da ya da ürettiği toksinleri de vücudunuza alıyorsunuz. Böylece zehirlenme oluyor" açıklamasında bulundu. Bu nedenle gıda mühendisleri, yaz aylarında dondurulmuş tavukları öneriyor.